Knihovna...

... huráááá!
Jak vyřešit problém s množstvím knih (které už hrály opravdu všemi barvami), zároveň abych si ušetřila čas s úklidem a hlavně aby knihovna splňovala můj styl??? To byla otázka, nad kterou stále visel otazník. Do minulého týdne jsem vše měla v knihovně, regálu EXPEDIT - Ikea (určitě znáte) byl sice bílý, ale... knížky, na které sedal prach a přiznám se, že hlavně ta barevnost už mě dost ničila. Navíc s místem kde regál stál, mám úplně jiné plány, resp. ráda bych tam umístila větší černou prosklenou vitrínu, skleník, knihovnu... podle toho co se mi podaří ukořistit.
Nakonec moje volba padla na horní kuchyňské skříňky FAKTUM (Ikea). Tentokrát jsem je nepostavila na nožičky, ale přidělala normálně na zeď... úklid je raz dva! Nahoru jsem si nechala na míru uříznout normální spárovku, kterou jsem natřela na bílo. A nevěřila jsem, když jsem naskládala do nové knihovny neuvěřitelných 320 knih! No nedala bych za to ruku do ohně, že se to tam vejde... pár jich mám ještě v ložnici, ale to už půjde do té zatím vysněné černé krásky ;-)
Zrcadlo jsem přemístila do rohu k věšáku a ten jsem posunula trošku níž, no zase to bylo... škatulata hejbejte se :), ale mohla jsem si konečně pověsit i můj milovaný košík, který teď krásně slouží jako zásobník na šátky a šály (a že jich mám celkem dost ;-))




a... vznikl také úžasný nový prostor pro dekorace :D... co víc si přát, že?







sovičky miluju, tahle šedá je nová a ano... ŠPALEK šel na černo! :)



a nakonec hyacinty na kuchyňském stole...




Krásný víkend! :)
Radush





9 komentářů:

  1. Radushko, paráda .... krásné fotky, krásné bydleníčko, moc ráda k tobě nakukuju !!!! Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markétko moc děkuji za návštěvy! Hezkou sobotu :) paa

      Vymazat
  2. Radush, použiť kuchynské skrinky takto dôvtipne na úplne iné určenie by ma nepadlo. Je to úžasné a tým, že visia je to také vzdušné. Krásny kútik so všetkými dekoráciami. Jednoducho paráda. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám právě už v jídelně, používám je místo špajzky ;-), ale tam je mám na nožičkách... tohle je o 100% lepší, setřeš jedním tahem a je to! Díky Andrejko :)

      Vymazat
  3. Radush, skříňky vypadají skvěle. Nápad použít kuchyňské skříňky do jiné místnosti než kuchyně už jsme doma taky zrealizovali a nemohu si to vynachválit :-) Líbí se mi ale nápad s tou spárovkou nahoře. Jen doufám, že pan manžel dobře promyslel to, na čem skříňky visí, aby vám s tím obrovským množstvím knih nespadly dolů. Máte doma krásně nadekorováno, také se mi líbí sovičky, obzvlášť ta bílá. Mohla bych se zeptat, kde se dá taková či obdobná dekorace v bílé barvě sehnat? Díky za tip a krásný večer přeji Anička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Aničko a děkuji za komentář :) Je to opravdu praktické a to, že visí je úžasný, protože jak jsem psala už Andrejce, úklid je hned. Jinak vše si doma dělám sama, muž v naší domácnosti jaksi chybí, takže i tohle je čistě moje dílo. Bydlím v paneláku, takže skříňky jsou připevněné do panelu a to drží. No měla jsem trošku strach a první dvě noci nespala :D, ale visí už 2 týdny a držííí, tak snad to bude ok, navíc ona se ta tíha rozloží, jak jsou opřené :) A ta bílá sovička, ta je z Bellarose.cz, ale mají jí už vyprodanou. Dají se také sehnat na http://www.mamaisonblanche.cz/, ale i tam je bohužel mají vyprodané. Hezký večer :)

      Vymazat
    2. Radush, tak to tedy klobouk dolů. Vrtat sama do panelu.... to se jen tak nevidí! :-) Pokud je dobře navrtáno, tak už jen držím palce, aby nedošlo "k únavě materiálu" :-) Moc díky za tipy na nákup - už jsem trochu šmejdila po internetu taky a podařilo se mi sehnat velmi podobnou zde: http://veryberry.cz/vyrobce-madam-stoltz/476-dekorativn%C3%AD-keramick%C3%A1-sova-.html. Krásný den Anička

      Vymazat
  4. Tak to vypadá moc hezky, děkuji za tip. Já zrovna přemýšlím o závěsné skříňce na boty :-). A jak se to podařilo upevnit na zeď??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc zdravím Martino, tak to jsem ráda :) Každá skříňka má dvě díry, skříňky jsou i prošroubované dohromady a pak klasicky připevněné na zeď pomocí hmoždinek. Mám ale panel, takže se sice hůř vrtá, ale pak to opravdu drží ;-) Přeji Vám ať se dílo podaří, jako skříňka na boty by to také bylo super! Hezké dny, Radana

      Vymazat