Ložnice ...


... v novém kabátku ;-)

Po delší pauze jsem tu s dalším příspěvkem, tentokrát z mojí ložnice (vlastně naší, protože Julie je v ní stále ještě se mnou a já doufám, že na podzim už půjde do svého pokojíčku, který tak nějak dodělávám). 
Její postýlka je po mé pravici, proto jsou fotky říznuté hned za stolkem, který máme společný... no, ve skutečnosti je na něm lampička zajíčka z Kokino design, kterého Juli vážně miluje, pak krteček, myška a další přátelé, taky různé vystříhané obrázky (to teď u nás letí nejvíc :))... mění se to každý den, podle momentální tvorby nebo nálady... asi :D
Nad ložnicí jsem si stále lámala hlavu, chtěla jsem jí moc změnit, ale narazila jsem při hledání nové postele. Chtěla jsem obyčejnou dřevěnou konstrukci, silnější nohy a nejlépe bílou, jako čelo použít stará dřevěná prkna. Postel jsem nenašla a zjistila, že s největší pravděpodobností si jí asi budu muset nechat vyrobit... no nic. 
Takže jsem to celé v hlavě předělala a řekla si, že postel nechám a zkusím vymyslet něco z toho co mám. Po hledání inspirace všude kde se dalo, jsem nakonec našla řešení za pár kaček!!! Mám postel Malm v designu bříza, která dnes už bohužel jako bříza vůbec nevypadá, spíš je to cosi jako žlutá dýha... nic extra, ale co s tím??? Koupila jsem tedy silnější, hrubší látku a na čelo ušila povlak, zvládne opravdu každý a výsledek je parádní. Okolo jsem nechala cca 5cm jako lem. Látka mě stála 300,- :) Navíc kdykoliv sundám a vyperu... takže až bude čas, ušiju si určitě ještě jeden, ale v bílém provedení ;-)

Na focení jsem si vypůjčila lampičku z pracovního stolu a doladila novou svíčkou a svícínkem od Tine K , bílou vázičkou z H&M a stolkem z našeho antiku na chalupě, který nikdy nezklame ;-) Polštářek s ornamenty z ma maison blanche.











a na protější stěně komoda a pár nutností ;-)



Taky máte rádi, když si takhle pomůžete za pár korun, to je pak radost, že? ;-)
Navíc... můžu zatím postel úplně vypustit a vrhnout se na něco dalšího :D

Krásný víkend a moc DĚKUJI za návštěvy i komentáře!!!!
s láskou Ráďa




p.s. omlouvám se, že neodepisuji na maily a komentáře, ale mám teď opravdu pracovní masakr... už aby to dítě chodilo do školky ;-)



23 komentářů:

  1. Tak to se opravdu povedlo, zajímavý nápad :-). Krásné -čisté- světlé, tak jak se mi líbí. Zamlouvá se mi květinový stojan a ten květináč. Kdepak si ho ulovila :-) Hezký víkend přeju M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, díky za návštěvu a jsem ráda, že se výsledek líbí :) Stojan je z antiku a květináč je ma maison blanche, ale mám ho skoro rok a myslím, že tam už není... je to kamenina a já se do něj zamilovala na první pohled! Hezké dny :) R.

      Vymazat
  2. Ja som to riešila presne takisto. Na starom základe postele sa nám dobre spí a vymenila som len čelo. Tiež za pár korún. Doska, molitan a biela ekokoža (z praktických dôvodov). Mám krásne biele vysoké čelo presne ako som chcela a za málo peňazí, čalúnila som svojpomocne. Máš to krásne Radush a návlek na čelo je super. Páči sa mi aj váza starého vzhľadu na vysokom podstavci , tuším s konárikmi vŕby kučeravej. Poduška s ornamentmi láska na prvý pohľad. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj Andrejko, myslím, že si i vybavuji jak to tam máte. Navíc Ty jsi takový tvořivý a šikovný člověk, takže výsledek musí být perfektní ;-) Jj je to jak říkáš kroucená vrba a mám jí moc ráda, tahle je ještě z loňských Velikonoc, ale už je dost přesušená a křehká. Z polštářku mám obrovskou radost a taky to byla láska na první pohled. Hezký večer, R.

      Vymazat
  3. Radushko, vypadá to úžasně, moc se ti to povedlo, krásný nápad ....přeji ti krásnou sobotu a neděli ....pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki ahoj a moc moc děkuji!!! Hezký večer :) R.

      Vymazat
  4. Radu, máš to moc krásne. Návlek je úžasný nápad! Pekné dni prajem. Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi ahoj a děkuji za návštěvu (musím oplatit). Hezké tvořivě dny :) R.

      Vymazat
  5. Fantasticky napad...urcite ho budem tiez realizovat.. Vdaka za inspiraciu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím a jsem ráda, že inspiruji ;-) hezký večer R.

      Vymazat
  6. Nekolik poslednich dni resim loznici a nevedela jsem jak to vymyslet s "novou" posteli. A uz to mam :)), napad je skvely.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem vážně ráda! :) Já to taky řešila dlouho a nakonec to člověk vyřeší tím nejjednodušším způsobem, který má stále na očích :D... prostě klasika, hezké dny, R.

      Vymazat
  7. Ten květináč už také dlouho merčím:) Myslím, že byl na Ma Maison Blanche. Nápad s čelem je perfektní. Také mám Malm - bělený dub, ale tam už mi povlak nepomůže, protože se komplet po 5 letech rozpadá. No :(
    Hezký blog, hezkou neděli. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Leni, ano je to tak... je z ma maison blanche, ale už myslím není v nabídce, mám ho skoro rok.Já mám postel také docela dlouho, dokonce si myslím, že to bude tak 7 let a pořád drží (musím to zaklepat :D)
      Děkuji za návštěvu a přeji hezký večer :) R.

      Vymazat
  8. Opravdu nádhera, já si jen (vždy když vidím takto krásně zastlanou postel) říkám, kam s peřinama.... Pořád to řeším doma a ještě jsem to nevyřešila. Dáváte pod postel? (Tam já nemůžu, tak je úložný prostor na jiné nutnosti). Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Alenko, moc děkuji za pochvalu :) Já mám peřinu normálně na posteli pod tím přehozem, jen je daná na šířku (pod postel se mi bohužel úložný box nevejde, je dost nízká)... a polštáře jsou právě venku opřené o čelo. Hezký večer :) R.

      Vymazat
    2. Aha, tak to mě vůbec nenapadlo, že je pod přehozem. To je skvělý nápad, na pohled to tak vůbec nevypadá. Tak to musím vyzkoušet, moc díky za inspiraci :)

      Vymazat
  9. Radanko ahoooj, jak už jem psala, je to nádhera!!! Moc se mi líbí Tvůj nápad s pošitým čelem (já bych to teda nezvádla :-D), právě taky řeším, co s postelí, než se dočkám nové od mého milého. Bílý noční stoleček je dokonalý, že nějaký funkční s úložným prostorem taky potřebuju už raději psát nebudu... Stejně tak o stejné ovčí kůžu, kterou mám shovanou přesně na tohle místo a kvůli našemu chlupáčkovi ji tam te\ń nemůžu dát ani náhodot. A králíka jednou taky koupím až bude pro koho, že se vůbec nedivíš? :-D Vše jemně a lenegantně sladěno a nafoceno, prostě paráda! Práci zdar, až bude volněji, měli bychom dořešit víš co, ale taky nemám kdy :-(. Paaaaa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;-) všechno bude, ale člověk by to chtěl hned, viď... já to moc dobře znám :) Nemusí to být všechno hned, ale aspoň NĚCO! :D Ze stolečku mám vážně radost, dokoupila jsem jen keramickou knobku a natřela. Plánuju ještě možná do toho fochu košík... ještě nevím jestli kovový, nebo proutěný, ale líbil by se mi tam. Kůže je levnější varianta... víš jak, někdy to nemůžeš dát kvůli chlupáčkovi, nebo kvůli dítěti ( to si nevybereš ;-)) Moc děkuji a ozvu se brzy, už snad budu mít volněji ...uf :P... paaa, zatím :)

      Vymazat
  10. Super proměna, doma to řešíme podobně, prostě na čelo postele přehodíme látku, deku, i závěsy a je to :) rychlá a snadná změna! Nejvíc se mi to líbí právě s tou černou/šedou, pak krásně vynikne ložní prádlo! Hezký den! A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Annie díky! Jj taky jsem měla nejdřív pletený přehoz, ale tohle je pevné a hlavně to drží na místě ;-) Hezký večer! R.

      Vymazat
  11. Působí to krásně,čistě a vzdušně - koneckonců, jako vždy :-). Mě by moc zajímal ten koutek malé hočičky -jak do takového minimalistického interiéru zakomponovat ty typicky dětské /barevné a hravé/ dětské propriety a první tvůrčí počiny :-)...

    OdpovědětVymazat
  12. Ráďo, ten nápad s návlekem na čelo postele je božííí. Miluju takové nápady, které mi osvěží nějakou místnost, kterou chci změnit a není na to zrovna vhodný čas :). Moc se Ti to povedlo a líbí se mi taky ten šedý pléd, super. Moc Tě zdravím, M.

    OdpovědětVymazat