VITRÍNA












Po roce čekání a hledání jsem se dočkala. Moje vysněná vitrína je na světě. Představu jsem měla bohužel naprosto přesnou... o to je to vždy horší. Dost často jsem to už vzdávala a řekla si, že si jí nechám vyrobit, ale... chtěla jsem prostě starý kousek. Mám ráda kombinaci starého a nového a někdy i neslučitelného (pro někoho). Přesně jsem věděla, že bude uvnitř bílá a zvenku černá, věděla jsem, kam jí postavím, jak má být hluboká, aby byla prosklená i po stranách, že by bylo hezké mít dole dva... nebo jeden šuplík atd... 
Nakonec to všechno vyšlo úplně fantasticky a já se dočkala... je to přesně ONA... navíc jako bonus takhle krásně před Vánoci.
Dělala jsem na ní noc a celý den a byla to docela dřina, ale mám opravdu obrovskou radost. Původně měla skleněné police, ty jsem ale vyměnila za dřevěné, jinak je vše původní. Poprvé jsem vyzkoušela vodou ředitelnou univerzální barvu OBI 2v1 a musím říct, že jsem byla velmi mile překvapená.  Výborně se s ní pracovalo, krásně kryla a navíc v sobě obsahuje i základovku, takže na přetírání starého nábytku je úplně ideální. Musela jsem vyndat všechny skla a lišty, ale ta práce za to stála.

Konečně si mám kam dát své úlovky a milované věci, které mám ráda na očích. Musela jsem sice posunout pracovní kout s počítačem, ale vůbec mi to nevadí, protože obývák je taková delší nudle a tímto se opticky zkrátil. Poslední fotka je pořízená mobilem večer těsně před samotným zahájením renovace.

Taky rádi lovíte starší kousky a renovujete? ;-)


Krásný večer!
Radana

p.s. Velký dík Vám všem co chodíte na návštěvy a přidáte i komentář. Jsem moc ráda, že se Vám u mě líbí. Dnes večer snad konečně odpovím na všechny Vaše maily a komentáře s dotazy.






46 komentářů:

  1. ja naozaj neviem, čo chváliť skôr...vitrína je božská - oplatilo sa čakať. Aj koberec je nádherný a ostatok tiež...všetko tak ako tam máš....nádhera...jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani moc děkuji! Čekání bylo opravdu dlouhé :) Z koberce mám radost obrovskou, ten jsem si přála možná stejně dlouho, byla to láska na první pohled :D Hezký večer R.

      Vymazat
  2. No to je náááááááááádhera!! Úplně mi to vyrazilo dech. U vás je všechno do detailu perfektní. Skříň prošla krásnou proměnou...miluju tyhle proměny a ráda dávám věcem druhou šanci...tohle je bezchybné! BTW není ten koberec z bonami? Krásný advent.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hihi...tak jsem teď našla koberec na Nordic day ;-)

      Vymazat
    2. Mirjanko přesně tak, koberec je z ND a moc děkuji za pochvalu!!! Hezkou sobotu ;-) R.

      Vymazat
  3. Radka, tak to je dokonalosť sama. Neskutočne nádherná, presne podľa môjho gusta a všetko v nej je krásne nadekorované. Ja staré kúsky milujem a tiež ich rada spájam s novými. Chodím k Tebe veľmi rada, Tvoj štýl zbožňujem. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, zrovna dnes jsem byla u Tebe, u Vás je ta bílá úplně dechberoucí!!! Krásné to máte a starých kousků se u Vás najde taky dost a krásně zrenovovaných. Děkuji moc za pochvalu a stálé návštěvy ;-) Krásný zbytek víkendu, paa R.

      Vymazat
  4. Tak renovace se povedla famózně. Moc krásné!!
    Martina

    OdpovědětVymazat
  5. Je úžasná, já mám doma dvě podobné, ale zatím jsem si netroufla ....teda ne že bych se bála já sama, jsem přesvědčená, že by jim ta černá slušela. Ale nevím, co můj muž ...už jsem toho doma změnila, přestěhovala a natřela asi trochu moc (na jeho gusto:-)) Ale nasadila jsi mi BROUKA do hlavy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani díky! Já vím, že tohle je něco pro Tebe ;-) Já jsem původně myslela, že bude celá černá, ale postupem času, jsem to pozměnila a tohle to krásně zjemní... kdybych měla větší prostor, šla bych i do celé černé. Tak jsem zvědavá, jak to u Vás dopadne :) Hezký zbytek soboty, R.

      Vymazat
  6. RADU, MOC POVEDENÁ PRÁCE.
    OBDIVUJI I TVOU ODVAHU, KTERÁ SE VYPLATILA.
    JÁ NA AUKRU, SVOU VYSNĚNOU, VYHLÍŽÍM UŽ ROK.
    ZÁMĚR JE VYSTAVIT SI VŠECHNY SVÉ OBLÍBENÉ VĚCI A VĚCIČKY.SNAD BUDU MÍT TAKÉ ŠTĚSTÍ?!
    JEŠTĚ JEDNOU CHVÁLÍM A PŘEJI MNOHO DALŠÍCH DOBRÝCH ÚLOVKŮ A VYDAŘENÉ PRÁCE.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohdanko, děkuji!!! Práce to byla hrozná, i jsem si zanadávala, ale už nebylo návratu :D Držím palce ať to vyjde co nejdřív a taky něco ulovíš. Krásné dny, paaa R.

      Vymazat
  7. Radu, u vás je totiž absolutně všechno perfektní, dokonalé a úžasné, hrozně se mi líbí úplně vše, samé překrásné a top kousky! Moc zdravím ZKašči

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kašči zdravím a děkuji za krásný komentář :) Hezké dny, R.

      Vymazat
  8. Radko, tahle renovace se Ti opravdu moc povedla. Mně by se líbila prosklená skříň i v původní podobě. Ale takhle proměněná dostala ten správný šmrnc a navíc Ti do interiéru krásně zapadla. Já recyklace a renovace miluji. Také se ráda obklopuji staršími kousky a kombinuji je s novými. Navnadila si mě tak do dalších akcí :-) Svou poslední akcí si ale určitě k renovacím nalákala i zapřísáhlé odpůrce starého nábytku :-)) Krásné další úlovky a zdařilé renovace Anička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko ahoj, ona byla v pěkném stavu, ale já byla rozhodnutá :D Jsem ráda, že jsem Tě správně navnadila, tak ať se nějaký ten projekt zadaří :) děkuji, hezký zbytek soboty :) R.

      Vymazat
  9. To je nadhera, vitrina me naprosto uchvatila. A ten koberec taky. Uzivejte pohodovy predvanocni cas. Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani ahoj, moc děkuji i za instagram... nestíhám :) Koberec je bomba a je neuvěřitelně praktickej... ten z Ikea je na úklid hroznej... Hezký zbytek soboty :) R.

      Vymazat
  10. Tak ta je!!! Nádherná! I to vybavení v ní. Obdivuji, že jsi se do rekonstrukce pustila sama, já bych asi trpělivost neměla :) Hezký večer, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani zdravím, já si dělám všechno sama, ale baví mě to. V tomhle jsem buldok :) Díky za návštěvu, hezký večer, R.

      Vymazat
  11. Krásné,dechberoucí ...opravdu...a obdivuji vaši zručnost,já bych se sama neodvážila a než přesvědčím manžela,půlku plánů vzdám:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc zdravím, musím říct, že jsem se u Vaše komentáře opravdu zasmála :) Já doma muže už nějaký ten rok nemám, takže mi nic jiného nezbývá:D Díky moc za návštěvu a pochvalu a přeji krásné svátky :) R.

      Vymazat
  12. Ráďo, já se picnu! Dostala jsi mě neuvěřitelně - měla jsi opravdu úžasné štěstí a moc Ti ho přeju, protože ta vitrína potřebovala Tebe (Tvůj zásah) a Ty jí - obývák s ní je teď ten nejúžasnější, co jsem v ČR viděla. Já o jednu na aukru přišla, chtěla jsem také staro-novou, ale nakonec mi v ten samý týden nahrála ikea a její koutek slev..a já neodolala. Mám ji ve stejných barvách, zatím do ní dekorace teprve skládám - je velká a nemám jich tolik:D, ale teď je mi snad i trapný ji nafotit, když vidím Tvé fotky. Spadla mi brada, Tvůj cit a snímky jsou pro mě top. Moc Vás holky zdravím a doufám, že už jsou nemoci fuč. Pa, Martina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti ahoj :) Ty jsi to tak krásně napsala, děkuji :-* mám takovou radost, pořád se na ní koukám s takovým zalíbením :D Já o Ikea taky přemýšlela a né jednou, ale pořád jsem si říkala... vydrž, ona se objeví... a povedlo se, o víkendu jsem koupila a v pondělí mi jí hned dovezli, no paráda. Já větší mít nemohla, přeci jen jsem v bytě a potřebovala jsem aby právě nebyla moc hluboká a široká... ono by to pak vypadalo blbě a hlavně aby nevypadala moc kuchyňsky... kdybych měla otevřený prostor, spojenou kuchyni s obývákem, tak by to šlo, ale takhle ne no. My jsme jak v tomhle jak dvojčata, viď :D to se moc těším až to vyfotíš, vždyť víš, jak to u Tebe miluju :) Ještě jednou díky a pa u Tebe (ještě jsem Ti tu nádheru u Vás nestačila okomentovat), hezký zbytek víkendu rodino :)

      Vymazat
  13. Já se taky picnu! To je taková nádhera!!! Radu, moc se Ti to povedlo. Máš to doma krásný! Mnoho pozdravů :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moninko děkuji Ti moc, jsi zlato ;-) Krásný zbytek víkendu!!! paa a Tebe :)

      Vymazat
  14. Pecka! Povedlo se to, jsi fakt šikovná. Je krásná a taková by se mi taky líbila <3 Taky mám ráda starší kousky a těším se na všechny poklady, které jsou u rodičů na půdě - starý kredenc je asi to nej, co tam čeká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Boruvko, závidím plno pokladů na půdě, to se někdo má ;-) Tak ať se splní tajná přání a děkuji! Hezký víkend :) R.

      Vymazat
  15. I já se přidávám k poklonám,spadla mi z toho brada :-) Je to dokonalé a ty všechny věci uvnitř,brala bych každý kousek.. A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani ahoj, moc děkuji za pochvalu a návštěvu, mám vážně radost :) Hezký zbytek víkendu, R.

      Vymazat
  16. Radko, tak ta je! Nádherná! Dostala moc pěkný nový kabát a úžasně Ti tam pasuje. Krásné předvánoční dny !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci ahoooj :) moc děkuji za návštěvu a pochvalu!!! Krásný víkend celé rodině :) a paa u Tebe, R.

      Vymazat
  17. Je úchvatná! Před byla dobrá, ale potom. ÁAAACH. Bomba. Nádnera. Krásno. Doladěno do detailu (jako vždy). S barvou z Obi mám také pozitivní zkušenost, sice cca 4 vrstvy, ale drží pěkně i na staré kuch. lince a skříňce a chystám se i na dveřní rámy. V tyrkysové. m.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo moc zdravím a děkuji! :) Barva je vážně super, taky to bylo více vrstev, hlavně ta bílá, ale hezky se s ní dělalo. Tak ať se práce na futrech daří :) mě čekají dveře :( Hezký předvánoční dny R.

      Vymazat
  18. Je nádherná, dokonalá, perfektní, přesně padnoucí......já to vaše bydlení miluji. Vy a Martinka z My Way jste top bydlení. Obrovské inspirace a často se fakt musím ujišťovat, že jsem na českých stránkách. Je to krása. Jsem ráda, že jste se poslední dobou do blogu opět pustila. Hezké dny Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radu moc zdravím a děkuji :) Je to trošku s vypětím všech sil, ale dělá mi to radost a baví mě to. Vy máte taky moc krásné bydlení a jste moc šikovná! :) Krásny dny celé rodině, R.

      Vymazat
  19. Je krásná, celé to doma máte moc krásné! Líbí se mi jak polštářky ladí s tácem ve vitríně a tray table je můj vysněný! Krásný zbytek adventu i Vánoce! :)) Evi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi děkuji moc! Víte, že tohle mi úplně uniklo :) protože všechno je od jiné značky, ale pravda... motiv je hodně podobný a mám pro něj slabost ;-) Ještě jednou díky a přeji hezký zbytek víkendu, R.

      Vymazat
  20. Je to nádherné!!! Do poslední dekorace uvnitř. Jen by mě zajímalo, jestli je stolek od Nur design a kde se dá sehnat? moc díky, Dita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc zdravím Dito a děkuji za návštěvu a pochvalu! Který stolek myslíte, ten černý... to je od Hay - Tray Table a kupovala jsem zde http://www.stockist.cz/ (když byly dny Marianne) a ta bílá stolička je od Madam Stoltz (kupovala jsem na http://www.nordicday.cz/), ale ta byla původně šedá a je přetřená ;-) Hezký předvánoční čas R.

      Vymazat
  21. milá Radi.....tak toto je naprostá krása , co jste udělala s vytrínou je uchvatné ...moc se mi líbí a obdivuji váš cit pro detail, dekorace ve skřínce jsou kouzelné ......co se týče stylu nordic jste naprostá hvězda vy a Martinka - My on way...
    jsem ráda že mohu obdivovat vače bydlení ač můj styl je zcela jiný moc vás obdivuji
    paaa Blanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blani moc Vás zdravím a děkuji!!! Jsem ráda, že se Vám u mě líbí ;-) My máte s Marťou hodně podobný vkus a líbí se nám kolikrát úplně stejné věci :) Hezký zbytek víkendu a ještě jednou díky! R.

      Vymazat
  22. Vitrína je nádherná,krásně se k vám hodí ,mě by se zase hodila ta původní :-))) Krásný zbytek Adventu a krásné Vánoce !!!

    OdpovědětVymazat
  23. Přidávám se k šiku obdivovatelek - já k natírání čehokoliv nedospěla... Ale asi budu muset změnit postoj, když vidím, jak náááádherně to může vypadat. Zajíma mě, jestli jste před tím skříň nějak "upravovala" - myslím třeba broušení...Nebo jste rovnou nanášela barvu? A děláte podobné věci doma /v bytě?/
    Uvítám jakýkoliv tip, jak dosáhnout tak fantastického a precizního výsledku...A určitě nejen já :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Pięknie mieszkasz.Pozdrawiam http://blogdreamhome.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat