NOVÁ LOŽNICE














Tak jsem konečně vyfotila mojí novou ložnici, kdo mne sleduje na instagramu mohl už vidět první fotky tam (mobilem) ;-) 
Nakonec jsem se rozhodla, protože fotek je hodně, že udělám posty dva... jeden bude věnovaný jen ložnici, tedy spací části a druhý (který udělám snad zítra) bude o pracovním koutě, který se nachází v druhém rohu místnosti.

Jak  jsem psala už dříve, původní umístění postele uprostřed, nebylo zrovna ideální, bylo málo místa kolem a pořád jsem se musela vyhýbat buď rohu stolu, nebo postele... modřiny byly prostě na denním pořádku. Navíc jsem chtěla do ložnice přestěhovat i druhý stůl s počítačem, který byl v obýváku, aby bylo vše konečně pohromadě.
Tím, že jsem posunula (ač nerada) postel do rohu vzniklo podstatně více příjemného a hlavně potřebného prostoru, který člověk v tak malém pokoji uvítá. Pokoj má ještě jednu nevýhodu co se prostoru týče a to, že je zde vstup na balkón... takže další stěna, kterou nemůžete plně využít, protože jsou tam dveře.

Teď už k samotné změně. Chtěla jsem to hodně jednoduché a hlavně praktické ;-) Postel jsem si pořídila novou TRAVA z Ikea, byla bez povrchové úpravy, což mi vyhovovalo, takže jsem jí natřela bílou barvou (ve třech vrstvách). Hurá... mám BÍLOU postel... z toho mám vážně radost a není to dýha, ale dřevo! Absenci nočního stolku (prostě někdy kvůli nedostatku prostoru nemůžete mít všechno) jsem vyřešila časopisy (viz. poslední obrázek) a musím říct, že mi to vyhovuje. Na stěnu proti oknu jsem přemístila své oblíbené Géčko a plánuji k němu ještě další obrázky, ale né grafiku, ráda bych právě přesný opak... směs fotek v různých velikostech, ale vše poskládat do přesného obrazce :D... no to jsem prostě já a jsem zvědavá, jak se mi tohle povede, cesta to bude dlouhá ;-) Na stěnu nad hlavou, což je stěna, která je vidět z obýváku a jídelny jsem připevnila pouze jednu! lehce industriální lampu, kterou jsem měla doma 3měs. ve skříni. Z lampy jsem unesená, protože je hodně variabilní díky dvěma kloubům... dá se hodně vysunout dopředu a stejně tak vytočit do stran, proto bohatě stačí jedna a dá se samozřejmě posouvat i nahoru a stáhnout dolů, no je skvělá a moc se mi líbí ten nádech industriálu (to já můžu). No a na druhou stranu místo tradiční druhé lampy, jsem přidělala věšáčky Muuto - The Dots, po kterých jsem strašně moc toužila a pořád jsem přemýšlela, kam je dám... a nakonec jsem je použila takhle, pro někoho možná trošku netradičně v ložnici, na poslední čísla mých oblíbených časopisů (prostě vše potřebné hned po ruce ;-)) V poslední době jsem se zase vrátila k poslouchání muziky, takže výborně poslouží i jako držák na sluchátka. Na komodě už nic extra, pouze mramorová deska na pár drobností a nesmí chybět kytky, ať už ty ve váze, nebo v květináči. 

Původně, před cca 3-4 měsíci, kdy jsem o proměně ložnice začala hodně přemýšlet, mělo být všechno jinak... stěna, kde je Géčko měla být tmavě šedá, skoro černá, přemýšlela jsem o hodně dominantním centrálním osvětlení (které zde vůbec v ložnici není! ono totiž nebylo v žádném pokoji, nechápu, jak to před 50 lety zamýšleli???), chtěla jsem 3 velké plakáty... a nakonec je to všechno jiné, světlé a řekla bych, že hodně minimalistické, ale jsem moc spokojená ;-)

Zítra pokračování, vlastně už dnes... jééé zase to letí, takže dobrou noc.
Radana



19 komentářů:

  1. Radu moc se ti to povedlo,tohle jednoduché a bílé mi k tobě sedí mnohem víc než tmavá ložnice s dominantním prvkem.. Jsem zvědavá na pokračování o koutku.. Krásný den. A.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná proměna. Lampička je skvostná :). Muuto věšáčky mám zatím v krabici a čekají na svůj velký den. Nejspíš půjdou do chodby. I takto vypadají moc hezky. Pěkný den
    Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Radano, je to jednoduše nádhera! Moc se mi líbí postel. A na pracovnu se také moc těším!!!
    V.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak a teď už jsem vážně nakopnutá ke změně své ložnice :-) Ty fotky jsou tak nádherné Radano, změna se povedla úžasně a je to přesně dle mého gusta, mám totiž stejný problém - málo místa - postel v rohu a noční stolečky minimální - úplně mě nadchly ty věšáky na zdi a vůbec čistota designu střihlá tím industriálem, ale přesto jsi zachovala tu útulnost a jemnost. Jedním slovem BOMBA, díky za nádhernou inspiraci!!!! :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Dokonalá ložnice! Nic nechybí, nic nepřebývá. Máš cit. A to čelo postele je TOP. L.

    OdpovědětVymazat
  6. Je to nádhera veliká! Líbí se mi všechno! Krásné fotky :))

    OdpovědětVymazat
  7. Ty máš prostě styl! Jsi neuvěřitelná! Krásné ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Radi, krásná proměna! Souhlas s Janou ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Milá Radko, na Váš blog chodím moc ráda a tentokrát jsem už několik dní vyhlížela avizovaný post z proměny Vaší ložnice. Právě jsme u nás ve fázi plánování naší nové manželské postele a když jsem viděla Vaše první fotky na IG a tady na blogu, věděla jsem, že jsem tu NAŠI postel konečně našla. :) A dnes jste i poodkryla celé Vaše tajemství, jak na ni, k mé velké radosti. ;) Moc Vám děkuji za inspiraci a snad se nebudete zlobit, když příští týden u truhláře ukážu model TRAVY, která bude mít Vaši čistou a tak nádhernou bílou podobu a tělo z kvalitního dřeva a pro nás jen trošičku upravíme rozměry alespoň pro čtyři (dva velké a dva malé :D). Už teď tu naši novou postel miluji! :)) Mockrát ještě jednou děkuji za Váš blog a přeji jen to dobré, Veronika. :)
    http://wheretigerslive.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  10. Moc krasna loznice.mam rada vas blog.rada se tu kocham :-) hezky vecer.Katka

    OdpovědětVymazat
  11. paráda, líbí se mi ta madla na komodě i ramínka - přemýšlím, jestli by udržely i rozečtenou knihu... ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Také jsme nedávno dělali novou ložnici takže vím, jaký je ten pocit, když něco děláte a máte například všude ten prach a vůbec nevidíte nějaký posun těch prvních pár dní. Samozřejmě třeba rekonstrukce bez takových potřeb jako jsou ochrana dechu to ani nejde, ale o tom se tady rozepisovat asi ani smysl nemá :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Nádherná ložnice! Taky plánuju koupit dřevěnou postel a váš článek mě v tom jenom utvrdil. Z čeho máte podlahu prosím? Vypadá líbí se mi moc, hlavně ta barva. U vás jsem nasbírala tolik inspirace na tvoření nových pokojů v novém bytě. Fakt se na to těším, manžel dokonce slíbil, že mi do toho nebude kecat :D

    OdpovědětVymazat
  14. Takhle sněhobílá nebo slonovinová ložnice je můj sen. Dokonce jsem si v této barvě už i našla nábytek do ložnice. Jen manžel se pořád nějak nemá k tomu, abychom se odhodlali, vymalovali, vyhodili starý nábytek a postavili nový. I když on teda říkal, že by radši nechal u truhláře nějaký udělat přímo na míru, což je taky řešení. :) Ať si to udělá jak chce, hlavně ať je to letos hotové. Mluví o tom už přes rok! :D

    OdpovědětVymazat
  15. Ložnice je pěkná, ale na mě málo výrazná. Já kolem sebe potřebuji barvy. Každou místnost v domě máme proto vymalovanou jinou barvou a jak se to tu pak oživilo :-) . Ložnici máme světle modrou, a i když spousta lidí říká, že je to studená barva, tak na mě to vůbec nepůsobí. Jsem spokojená s tím, jak se mi podařilo ložnici zařídit. Stejně se tam chodíme jen vyspat :-) .

    OdpovědětVymazat
  16. Ty bláho! Naprostá nádhera! Prostě nemám slov, vypadá to snad jako z mého snu o perfektní ložnici. Na moji si tedy taky nemohu stěžovat, protože je naprosto nová, dořešili jsme zrovna před týdnem poslední věci na webu https://www.hmnabytek.cz/loznice/, ale váší ložnici se to tedy nevyrovná! Ještě předělat takto celý barák a budete jak ve snu. Jen tak dál, jste boží!

    OdpovědětVymazat
  17. Tyjo, tak to je vážně skvělá inspirace. Přesně takováto ložnice by se mi hrozně líbila. Celkově si myslím, že tento světlý minimalistický styl by se osvědčil nejen v ložnici, ale v celém bytě. V blízké době se ten svůj chystám trochu předělávat. Nejsem si ale jistá jestli se do toho pouštět na vlastní pěst. Možná si vezmu na pomoc nějakého bytového architekta. Slyšela jsem, že tito jsou prý velice dobří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že na proměnu ložnice je celkem zbytečné si volat bytového architekta. Na internetu se dá najít spousta inspirace a je to zadarmo. :) Já se do přeměny naší ložnice pustila minulý rok na podzim a překvapivě jsem s tím ani neměla tolik práce. Základ byl vymalovat a přestavět nábytek, který už tam byl. Je ale pravda, že pár kousků nábytku jsem i dokupovala.

      Vymazat
    2. To záleží. :) Ono někdy, když si nevíte rady, je to skutečně lepší. Aspoň se s ním poradit. :) My jsme si to v drtivé většině navrhovali sami, ale ty praktické věci znají prostě architekti lépe. :) Ono stejně je nejdůležitější to, jak se vám tam spí. :) A pak taky další věci, co se dělají v ložnici. A pokud se tam necítíte, tak vám pomůže viagra. Neznám to teda ze své vlastní zkušenosti, ale asi bych se odebral tímto směrem, kdyby nastaly nějaké problémy. :)

      Vymazat