JÍDELNA





Tak jsem se pustila do předělání jídelny. 
Toužila jsem po ní dlouho, tak jako po nové kuchyni, která by si to už zasloužila, ale ta se opět posune. Potřebovala jsem nový úložný prostor, který se právě přesune do jídelní části (novou kuchyň totiž plánuji bez horních skříněk).  Jídelna je velká a světlá, takže jedna stěna bude zcela zaplněna skříňkami. Už jsem demontovala stávající skříňky, poličku a mojí oblíbenou černou mood board... bohužel. Na této stěně plánuji pouze mix plakátu a fotek. V rohu nebude chybět květina, fíkovník, který jsem konečně sehnala. 

Plakáty... FACE od Via Martine, OUI od MA MAISON BLANCHE. Šedá váza Silent - Muuto.
Miska Olivia v šedé barvě od Bloomingville.

Tak která?
Vybrat si jednu bylo opravdu hodně těžké a vybírala jsem hodně dlouho... skoro denně na pinterestu, hledání inspirace všude kde se dalo... jednu dobu jsem byla ve stavu, že bude každá židle jiná... jak barevně, materiálem i stylem, do užšího výběru se dostala tahle trojice. Nakonec jsem volila srdcem a židle dnes objednala, jen si na ně musím počkat, a jakou že jsem to nakonec vybrala... můžete hádat ;-)

1. TON  No. 14
2. Vitra DSR
3. TON IRONICA

U lampy jsem stále ještě na vážkách, ale zatím vede lesklé černé provedení lampy COCO. Dále pak lustr Matt Marble od Madam Stoltz a nebo Cooper provedení také Madam Stoltz. Je ale možné, že lampa bude nakonec nějaká úplně jiná... nebylo by to poprvé...






Pár kousků je už na svém místě a co si opravdu užívám je úložný prostor. Všechno přehledné, dobře přístupné. Skříňky jsou Ikea Metod v designu lesklá bílá, měla jsem jí už předtím a jsem naprosto spokojená.


Práce je ještě plno, ale už se to rýsuje... čeká mě ještě převrtání lustru, vymalovat jednu stěnu... barvou... jakou??? opět můžete hádat ;-) a pověsit obrázky.


Užijte si pohodový večer!
Radana


15 komentářů:

  1. Jestli zvítězila IRONICA, budeme mít stejné židle :-) Já jsem sehnala v bazaru retro kousky za symbolickou cenu, takže mě čeká broušení a natírání, ale hrozně se těším, až budou hotové. Jsem moc zvědavá na konečnou podobu jídelny, tak šup šup! :-)) M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markétko ahoj, jj máš pravdu je to ONA :) Moc se na ně těším, snad už na konci tohoto týdne. Jinak čeká mě ještě barva na stěnu a obrázky, tady už mám skoro hotovo... tak uvidíme ;-) paa a hezký večer, R

      Vymazat
  2. Radka, rysuje sa to naozaj nádherne. Ani sa nečudujem, že výber je tak ťažký. Všetky vybrané kúsky sú nádherné. Prajem Ti skvelý výber, aby si bola dlho spokojná. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, já ty židle řešila snad dva roky :D, ale teď už se moc těším až dorazí. A taky doufám, že to bude na delší dobu ;-) Hezký večer, pa R.

      Vymazat
  3. Radanko, vypadá to zatím moc krásně, už se těším na celek.
    S židlí tě tipuju na tonetku a s barvou na světle šedou. Nechám se překvapit (a inspirovat).
    Ať ti to jde od ruky, pracante ;-)
    Vendula

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendulko snad brzy, teď je to s časem trošku horší, ale snažím se... mám teď hodně práce a pak ty prázdniny, Julii musí hlídat naši a to je pro ně náročné, nejsou už nejmladší...
      Jinak židle je Ironica a barva bude šedá (už mám vybranou), to jsi trefila úplně přesně :) Uvidíme, paa a děkuji za podporu! R.

      Vymazat
  4. Já bych volila IRONICU, už kvůli té tradici a tomu nádhernému klasickému a hodně skandinávskému tvaru :) Vitra už je pro mě osobně už trošku nudná, protože ji vidím na blozích úplně všude :) Samozřejmě jsou to krásné židle, o tom žádná! Takže jakékoliv si vybrala, bude to paráda, protože je to stejně nakonec vždycky o kombinaci a to ty zvládáš bravurně! <3 Já zrovna píšu článek o mém sedačkovém dilematu, takže úplně chápu :D A obvykle, jak říkáš, nakonec je to úplně něco jiného!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barb lépe bych to nenapsala :D přesně tak, zvítězila Ironica přesně proto co píšeš, prostě je TOP ;-) S Vitrou máš pravdu, ale mám pro ní taky slabost a jednu budu mít v čele a ráda bych časem pořídila ještě druhou, když se nás sejde víc. Jinak co Ty a sedačka... já a lustr, takže zatím jsem nechala Tine a po převrtání nad stůl se mi líbí (stále) mám tyhle stínítka fakt ráda, uvidím jak to všechno bude vypadat spolu se židlemi. No ještě uvidíme, sama jsme zvědavá... je fajn, že to jde postupně a pomalu ;-) hezký večer, R.

      Vymazat
  5. Já jsem pro Thonet a COCO :) Také pořád laboruji nad jídelnou v kuchyni. Chtěla bych nový stůl - kulatý nebo ovál. Ale zatím na ten vysněný nemáme a jiný jsem nenašla :). O lampě COCO jsem už přemýšlela před půl rokem, že by se mi líbila do kuchyně. Nu ale asi nakonec bude DIY verze aneb trošku budu hackovat jednu velmi známou ikonu (snad mě nezavřou). Uvidím snad to letos v létě bude! :). Těším se na celkovou prezentaci :). Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti ahoj, někdy je to práce viď... co člověk chce, na to většinou nemá... ty peníze :D... já to taky dělám pomalu a šetřím jak to jde, abych si to pak mohla vymazlit. S lampou zatím asi počkám a židle už snad brzy dorazí. Mě se líbí ta COCO i ta bílá, je moc hezká. Moc se těším jak to u Vás taky dopadne, paa a hezké letní dny celé rodině :) R.

      Vymazat
  6. Myslím, že vyhrála Tonetka, jen nevím která, spíš ironica, že jo? :) Ty bych brala k nám do budoucí vysněné jídleny ve vysněné kuchyni a vysněném bytě... snad brzy. Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko přesně tak, je to ONA :) Snít se musí, já sním pořád... o kuchyni jsem snila 4 roky a vypadá to, že se letos zase nedočkám, tak alespoň jídelna... všude je to stejné... držím palce ať se přání brzy splní... tfuj, tfuj ;-) Hezké léto, R.

      Vymazat
  7. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.

    OdpovědětVymazat
  8. za mě: thonetky jsou věčné

    OdpovědětVymazat
  9. Fajn tipy. Teda ta monstera tam ale vypadá hodně topově. :) My letos přemýšlíme nad ložnicí. Zjistili jsme totiž, že o sebe s manželkou vlastně trochu zakopáváme. Začali jsme s tím, že jsme koupili úložné boxy, ale určitě budeme ještě pokračovat. Přemýšlím dokonce nad tím, že bychom udělali takovou kapsu ve zdi, kam by se daly dát další věci. ;-)

    OdpovědětVymazat