NOVÝ POKOJÍK





Jsem zpět s příspěvky. Zvažovala jsem návrat hodně dlouho. Instagram je rychlý a možná i víc cool.. haha... ale blog má rozhodně větší hodnotu. Navíc se tu člověk může víc rozepsat ;-) S předěláním pokojíku Juli jsem se utvrdila v tom, že psát dál má rozhodně smysl.

Takže tady je, nový a hodně holčičí! Barevné provedení bylo změněno několikrát a stejně je nakonec trošku jiné, než jsem myslela. Navíc se už se vším radím s malým obyvatelem, což není úplně vždy jednoduché. Jediné co zbývá ještě dodělat je pracovní, psací stůl, protože po prázdninách už jdeme do školy. Letí to tak moc, pořád si říkám, kde je to moje malé miminko :D

Ti z vás co mě už nějakou dobu sledují, postřehnou, že jsem vyměnila postel (starý pokojík můžete najít zde). Při smontování a používaní jsem zjistila, že je hodně mohutná a celý prostor ještě více zatěžuje. Začalo mi to vadit časem víc a víc. Takže, když jsem začala pokojík předělávat, počítala jsem s tím, postel prodala a vyměnila za novou. Tohle je také IKEA akorát má DIY úchytky z černé kůže. Tuhle vychytávku jste už určitě viděli i někde jinde, protože je docela oblíbená.






Baldachýn! To bylo téma číslo jedna. Neustále jsem to zvažovala jestli ano, nebo ne. Jestli na to není už velká, půjde přece už do první třídy a tohle je pro malé holčičky... takže NENÍ a dlouho ještě nebude, dětství je třeba si užít. Překvapilo mě, jak moc byla šťastná, když ho viděla v krabici. Finální verzi pokojíku ještě neviděla, protože teď je na chalupě, ale už teď se těším na její reakci.
Zatím jsem na zem dala tuhle světlou kožešinu, Julie jí miluje, ale plánuji ušít velký polštář. Canopy, baldachýn je od Spinkie a tohle je béžová barva i když vypadá trošku víc jako pudrová růžová. Stěna za ní je úplně ve stejné barvě, tady na fotce to vypadá, že barva je víc žlutá, ale není.
Je to DULUX č. D1 - E0.05.87 v jedné vrstvě, kryje skvěle.







Celý pokojík jsem opět dodělala různými DIY. První byl větší dream catcher, který si Juli moc přála. Jednoduchý udrhaný závěs na kytku. Zrcadlo je vlastní výroby a mám ho už hodně dlouho. Je to starý rám od obrazu z antiku, obroušený a znovu natřený + zrcadlo uříznuté na míru. Na něm zavěšené usušené růže. Kytky chci letos usušit ve velkém a udělat další obrázky, jeden už máme z loňska a vypadá to vážně krásně. Vytištěné fotky v různých formátech připevněné na obyč šňůrce a přilepené washi páskou. A poslední, můj vysněný obrázek (mother and daughter) od Saar Manche, miluju její fotky a kreativitu a tenhle obrázek to jsme prostě my dvě a moře eukalyptu :) Rámeček je opět z antiku asi za 25,- korun, dokonce nemá ani sklo, ale nějak mě to netíží. Postupně bude obrázků a výtvorů ještě víc, to ale až časem.




Tady je pohled na druhou stranu, kde bude právě psací stůl, takže tohle je jen část. Více fotek až bude hotovo. Nábytek je IKEA Stuva, světelný řetěz, podobný zde. Plyšová hlava jednorožce je od Ježíška :) Obrázky jsou nádherný perokresby z Cereal magazínu. Kovové závěsné rámečky od Madam Stoltz, najdete na Bella rose. Weaving je moje vlastní výroba, další z věcí, které se věnuji. Heboučký polštářek sovička opět od Spinkie zde.




A poslední, celkový pohled od dveří z chodby. Velká ručně pletená deka z merina je od Zuzky z iconioo.cz. Tak to je dnes vše a budu se těšit příště!

Hezký den a pohodové léto :-)
Radana




13 komentářů:

  1. Radka, som rada, že si budem môcť u Teba na blogu opäť pozrieť nejaký ten príspevok. Vždy sa mi u Teba páčilo a dnes v detskej izbičke tomu nie je inak. Je nádherná a Juli bude mať určite veľkú radosť. Andrea

    OdpovědětVymazat
  2. Radu krásně si to vymyslela. Budu se těšit na další články :)
    Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Raduš, taky mám ohromnou radost z Tvého návratu na blog, přestože se kochám Tvými fotkami na instagramu, těším se, že tady si je užiju velké a k tomu povídání... Pokojík snový... Těším se!
    V.

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím Vás, sleduji Vás již dlouho na instagramu a jsem zcela uchvácena Vaší šikovností. Ale o tom jsem již psala. Pokojíček je nádherný, už se těším na pracovní koutek. Naší Barunce byly včera 4 roky a také plánuji již pracovní koutek, protože IKEA stolek a židle jsou už moc malé. Mějte prima léto a mám velkou radost z Vašeho návratu na blog.

    OdpovědětVymazat
  5. Radanko, jsem moc ráda, že jsi zase zpět na blogu. IG je fajn, ale blog je blog. Miluju tvoje příspěvky.
    Pokojíček je nádherný. Taky pořád uvažuji, že to musím klukům nějak líp vymyslet. Tlačí mě hlavně nedostatek úložného prostoru (ve stuvě je oblečení a na hračky a hry tak už není místo) a teď už i ten předškolák a potřeba trochu většího pracovního místa... takže jen jak vymyslím uspořádání, jdu do toho.
    Jinak baldachýn vypadá opravdu úžasně a zdá se být opravdu krásný jemně pudrový. Pokud neklame úprava fotek, asi bych vybrala stejný. Navíc ty tvoje DIY... to je pohádka. Jsi šikula největší.
    Užívejte léto, holky. Od září nám to začne.
    Pa Vendula

    OdpovědětVymazat
  6. Ten návrat je skvělý!!!!!!!Děkuji a těším se na příspěvky.
    Kamila

    OdpovědětVymazat
  7. Nadherne Radu...mohu se zeptat zda je postel Ikea Brimnes? Moc se mi libi i napad s kozenymi uchyty na suflatech...opravdu krasne👍❤D.

    OdpovědětVymazat
  8. Radu , super že jsi zpět v blogosféře :-). Pokojík je krásný. O té původní posteli jsem taky dřív přemýšlela , ale přišla mi moc mohutná a koukám, že nejen mě. Zrovna taky předělávám pokojík naší malé princezně a tak mě pobavilo, jak jsem se rozplývala nad pokojíčkem pro holčičku u tvého předešlého postu na který odkazuješ, to jsem ještě neměla Aninku ani pod srdcem :-). Krásný dny holky!

    OdpovědětVymazat
  9. Radu, je super, že jsi zpátky .... i když tě sleduju na IG , ale blog je blog ..... pokojíček je n.á.d.h.e.r.n.ý !!!! Nemá chybu .... a ten baldachýn .... ach .....

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem tolik ráda, že jsi zpět!! Chybělas. Pokoj pro Julii je překrásný. Skvělá práce, Ráďo. <3

    OdpovědětVymazat
  11. Moc krásné. Já také vybavuji pokoj. Teď jsem si koupila tuto postel http://www.nabytek-bmark.cz/postele/jednoluzka/postel-90-grenada-g44-orech.html . Ještě stolek a nějaké doplňky do bytu a bude to. Radka

    OdpovědětVymazat
  12. Prosim poradite jak objednat baldachyn? Da se nechat poslat normalne do CR? Je uzasny... Nemam zkusenosti s nakupem z ciziny. Budu moc vdecna za radu. Dekuji.

    OdpovědětVymazat
  13. Dobry den, nadherny pokojicek. Muzete mi prosim, poslat odkaz na ten baldachyn..nemuzu najit�� moc dekuji

    OdpovědětVymazat